Vi.

Tillsammans är vi som en familj och ni betyder otroligt mycket för mig. Vi behövde de här dagarna tillsammans.
Nu är jag i alla fall hemma hos mamma. Hon och Jörgen åkte just till stan för att se på bio. Jag är inte avundsjuk. Däremot så tycker jag att det känns tomt att vara själv. Men jag kanske skulle ta och åka till Veronika ett tag. Inte vet jag.
Veckan som kommer, kommer jag att tillbringa på Arbetarekommunen i Sundsvall. Det ska som sagt bli trevligt och för er som vill veta kommer jag vara hemma i Rönningen efter praoen måndag till tisdag natt och torsdag till fredag. Resten av nätterna kommer jag vara hos Niklas och ni kan då nå mig på mobilen. Hihi.
Den 12:e kommer SSUs förbunds ordförande Jytte Guteland på besök till Sundsvall. Hon ska på skolbesök och ha café kväll. Hör av er om ni vill komma så kan jag berätta när var och hur. Med glädje.
Niklas är i Uppsala nu. Skulle också vilja vara där. Gå igenom handlingsprogrammet med Toivo och Niklas är liksom inte så dumt. Får i alla fall träffa Niklas imorgon. Nu ska jag höra av mig till Veronika. 

På The Ark.

Kommer du ihåg The Ark konserten, Niklas ? 


Ha det så trevligt i kväll. 

/Johanna Meiding.  

Vad hände.

Igår försökte jag desperat uppdatera min blogg och berätta om den ilska jag hade inom mig inför SO provet om Första Världskriget. Jag vet inte men det kändes som om allt var emot mig och som att nån inte ville att jag skulle lägga ut det på min blogg. Det raderades nämligen. Idag gör jag ännu ett försök.
Min dag har varit som de flesta andra fast lite intensivare. Klev upp på morgon efter många om och men, tog tåget från Sundsvall till Fränsta och ännu en dag på den underbara Fränstaskolan hade börjat. Först två frysande timmar idrott. Tack och lov blev det endast en halvtimmes stå still och frysa och sedan en och en halv timmes basta. Efter det språkval. Jag missade första halvan på grund av att jag skulle knäppa foto med elevrådet. Det vart väl.. fint.. Jaa.. Sen sista två timmarna SO PROV. Uscha! Tycker inte om prov. Hur som helst överlevde jag. Efter det åkte jag snabbt hem för att packa och åter igen pendla till Sundsvall och Niklas, där jag just nu befinner mig. Har varit en trevlig kväll än så länge. Jag ska antagligen snart gå och sova då jag ska upp och till Timrå på kurs.

Nä, nu ska jag vara social med Niklas.

Ha en trevlig kväll.

/Johanna Meiding.

Skolan.

Jag tycker det är så tragiskt. Och jag är så upprörd över det som hände mig och min klass idag. Vi hade precis som vanligt under Tisdags mornarna, musik. På musiken skulle vi dela in i grupper inför att vi skulle spela och lägga upp en låt. Naturligtvis fick det väljas grupper själv, vilket ledde till att alla med förkunskap om musik och de som tycker sig vara lite bättre än alla hamnade i en grupp och resten i en. Det är så fel! Jag förstår inte att min musiklärare kunde gå med på nåt så galet! Jag önskar att det vore lite mer bestämmt på den fronten. För det första känner de som inte har fått spela något instrument förr sig extremt utpekade och sen så kan man ju inte lära sig av varandra. Det kommer ju bli ett slutresultat som ser ut såhär: De erfarna gör en redovisning som är hur bra som helst och de mindre erfarna kommer att få stå där och känna sig nedtrampade. Jag tycker det är så elakt att säga hon är med oss för hon kan och det kan inte du eller nåt sånt liknande. Att lärare favoriserar och sådannt händer dagligen på min skola och bara för att jag vissa gånger är den som är just favoriserad så betuder inte det att jag tycker det är bra! Jag tycker det är jättefel! Så, nu vet ni de också.

På begäran av en person som står mig mycket nära med namn Niklas Säwén så ska jag härmed lägga ut en extremt vacker bild (höhö) xD 

image1
 

Så, då får jag gratulera er till att ha sett den flummiga Johanna också! xD
Ett stort tack till fotografen som knäppt dessa underbara bilder :P

/Johanna Meiding.

Besvikelsen på svenska folket är enorm.

Hejsan, förlåt för att jag inte skrivit på mer än två månader men jag har väl antagligen haft fullt upp med annat ;) hihi..

I den här bloggen vill jag skriva om hur man uppfattar och respekterar människor.
Jag tycker att alla är lika värda och om människor gör dumma saker så finns det en anledning till det. Varför ska man dömma människor p.g.a att dom gör fel. Jag gör också fel precis som du. Men det går alltid att fixa! Är det nån som snor en tröja och råkar vara blatte (Ursäkta uttrycket) eller svensk eller Amerikan eller vad som helst, då tycker jag att den första tanken borde vara: Vad är fel ? Har han/hon inte pengar till kläder ? I stället för att vid såna tillfällen skratta, kasta elaka blickar och skrika elaka saker. Snor människor som lever i Sverige kläder för att slippa gå naken är det nåt som är fel, då har vi misslyckats med något. Om vi då sen inte hjälper dessa människor så är vi dumma egoister, tycker ni att det är rätt att tänka och säga såhär: Bara jag har det bra själv så skiter jag i hur andra mår och vilken miljö dom lever i. Jag riktar det här inlägget som kritik främst till de människor som slänger skit på dem som redan ligger ner och ber efter hjälp! Det är inte tufft att skrika Jävla blatte, idiot eller fitta till människor. Och för de som tror det så borde ni få en riktig tankeställare. Tänk dig att du inte hade nåt. Att du för var dag som går inte visste om det fanns mat på bordet eller om du som invandrare till sverige inte skulle veta för var dag som gick om du skulle få åka tillbaka till ditt hemland. Visst, nu finns det säkert dom som tänker: Jaa, men det är väl klart att invandrare vill åka hem. Men svaret är faktiskt att så är inte alltid fallet, de flesta invandrare som kommer till sverige har krig i sina hemländer och många gånger har detta krig tagit livet av nästan hela dennes familj. Och vi kan inte ens säga hej eller hur mår du! Många skulle aldrig kunna tänka sig att vara en hjälpande hand! Det är fan skamligt. Jaa, jag är inte felfri som sagt. Men jag är inte den som kastar elaka blickar eller hemska ord på folk. Jag försöker i alla fall hjälpa till och finnas som stöd för de som ligger ner men det gör även att jag får "konstiga" blickar på mig. Vi måste förändra, det här är ite ett sverige jag vill ha! Och det är därför jag gick med i SSU, så alla som undrar och kastar skit på mig över att jag är nån "politisk fjolla" nu vet ni! 

/Johanna Meiding.  

RSS 2.0